esmaspäev, august 23, 2010

Krevetid ja kuskus



Ja tuleb siis ka retsept :) Allpool on kogused 4 portsjoni tarvis:

4 tassi vett
2 tassi kuskusi
soola ja pipart
1 tass teravat cheddari juustu, laastudeks rebitud/tükeldatud
450g puhastatud krevette
100g peekonit (viilutatud, tükeldatud)
4 tl värsket sidrunimahla
2 sl peterselli, hakitud
1/2 tassi rohelist sibulat, hakitud
1 suur küüslaugu küüs, hakitud

Kõige sellega tee nii:

Kuskus:
Aja vesi keema. Lisa kuskus, samal ajal segades, et klimpe ei tekiks. Lisa soola ja pipart. Vähenda kuumust ning lase segul podiseda kuni vesi on imendunud.
Tsekka ka vee ja kuskusi osakaalu pakendil olevalt juhendist, valmistamisviisid ja -ajad võivad olla erinevad.
Kui segu on paks, tõsta pott tulelt ja lisa laastudeks rebitud juust. (Ma viilutasin juustu juustunoaga ja rebisin siis väiksemad tükid.)

Kate:
Loputa ning kuivata krevetid. (Ma jätsin sõelale nõrguma. Vajadusel kuivata veel nt köögirätiga.)
Küpseta peekon suurel pannil. Kui peekon on küps, eemalda see pannilt ning küpseta krevetid samal pannil peekonist sinna jäänud rasvas. Küpseta, kuni krevetid on roosad. Lisa sidrunimahl, peekon, sibul, küüslauk ja petersell. (Ma panin kõiki maitseaineid silma järgi ja ei hakanud tassi ja lusikatega möllama.)
Küpseta veel 3 minutit.

Tõsta kuskusi segu kaussi ja lisa sellele krevetisegu. Serveeri kohe :)

Hääd isu!

P.S. Soolaga soovitan olla ettevaatlik. Ma kasutasin suuri wokikrevette, mis andsid ise juba soolasust ja ka peekoni sain sellise, mis oli eelnevalt soolatud. Ehk et mul sai seda soolavärki nats palju.
P.P.S. Kuna mul oli kodus igasugu muud juustu, siis ma kasutasin tavalist goudat ja sambaliga maitsestatud gouda juustu. Viimane andis heasti ka teravust. Eesti kaubandusest on vast mõistlik teravamalt maitsestatud juustu hankida.

3 kommentaari:

Kristi ütles ...

Ja kus on retsept?

Pirts ütles ...

Aga palun :)

Kristi ütles ...

Suur tänu!