teisipäev, juuli 13, 2010

Jalgpall ja keks

Ma tahaks ikka sellest jalgpallist veel kirjutada. Mina, kui suht-koht tüüpiline jäätunud hingega eestlane, ei ole kunagi pisarateni ja hulluseni viivat fänlust millekski pidanud ega sest kah aru saanud.
Aga hollandlastel on jalgpall. Võib-olla miskit veel, aga see va jalgpall hakkab silma, kostub kõrva ja tammub Su kõrval päevast päeva.
Aga asja juurde kah. Pühapäeval oli teatavasti finaal, mille Oranje* kaotas. Well, enne mängu seda ei teatud, eks. Ehk et Amsterdamis näiteks oli mitmetesse kohtadesse suured ekraanid paigutatud ja rahvahordid said siis üheskoos mängu jälgida.
Ja siis on siin kiirteedel sellised suured ekraanid, mis üldjuhul näitavad kus ja kui pikad on ummikud või mõnikord on ka näha, et ummikuid pole. Ei, nende ekraanide pealt siiski jalkat ei näidatud. Küll näitasid aga 3! tundi enne mängu algust need ekraanid ummikute asemel teadet: Amsterdam on ülerahvastatud, mine vaata mängu kusagil mujal. Palju õnne! Hea, et ma sinna ei plaaninud mängu vaatama minna. Ma olin kodus. Panin solidaarsusest isegi oranzi särgi (hea, et eelmise aasta PS-i särk seda värvi on, muidu polekski miskit seda värvi üll tõmmata olnud) selga ja asusin mängu vaatama. See linn pole kunagi nii vaikne olnud, kui pühapäeva õhtul. No ok, kui siis pühapäeva varahommikuti, aga kes siis ikka linna peal väga ringi tatsab.
Mäng sai läbi ja.... tänavad olid sama vaiksed edasi. Käisin isegi ukse vahelt piilumas, et mis nüüd juhtuma hakkab. Ei hakanud midagi. Inimesed valgusi nii hiirvaikselt laiali. Peaaegu nagu matustel. Üksik vuvuzuela hääl oli kah pigem selline nukker törts, kui pasunavile.
Kuskil kaugemal kostis aga ilutulestik toimuvat. Ilmselt mitte küll hollandlaste poolt korraldatud.
Täna tuli Oranje koju tagasi. Amsterdami ühel suurimal väljakul oli/on jälle pidu ja pillerkaar.
Väike näide kah, kuidas juubeldamine käib:

1 kommentaar:

Tuuker ütles ...

Kle see möll on rohkem vaatamist väärt kui jalgpall ise:))