kolmapäev, detsember 07, 2011

Karamellikana koore-juustuse kartuliga

Karamellikana valmistamiseks läheb vaja:
400-500g kanaliha (fileed või kintsuliha, mina kasutasin esimest)
1dl pruuni suhkrut
1 suur tükeldatud sibul
1 purustatud küüslauguküüs
1 spl kalakastet (võib asendada ka austrikastmega)
suur peotäis suhkruherneid (võib ka asendada türgiubadega)
soola
tsillihelbeid (võib asendada ka päris tsilliga)

Koore-juustuse kartuli jaoks varu:
ca pool kilo viilutatud poolkeedetud kartuleid
200ml vahukoort
maitseaineid (mina kasutasin kartulimaitseainet)
riivjuustu (palju ise soovid)


Edasi toimeta nii:
- Sulata suhkur pannil* ning lisa sellele tükeldatud kanaliha. Küpseta ca 5 minutit.
- Lisa sibul, küüslauk ning kalakaste.
- Lisa herned
- Maitsesta soola ja tsilliga
- Hauta kogu kompotti kuni kana on pehme (ära lase kuivaks minna), ca 15 minutit

- Kartulite valmistamiseks vala koor potti ning lase see kergelt soojaks.
- Lisa poolkeedetud kartulid ning jäta kaane alla madalamal tulel podisema, aeg-ajalt neid segades ning vastavalt soovile ja vajadusele maitseainet lisades (mul kulus seda kartulimaitseainet ikka ohtrasti). Soola ma palju ei lisanud, sest kasutasin vanemat ja soolasemat sorti juustu.
Kartulite valmistamiseks läheb ca 20 minutit.
Juustu võid lisada otse potti või ka võib kartulid juustuga üle puistada alles siis, kui oled need taldrikule tõstnud (sel juhul juust ei sula nii palju).

* Suhkrut tuleb sulatades segada, mul õnnestus paar kukekat ka ikka tekitada. Need noppisin enne sibula ja küüslaugu lisamist välja.

Maitselt tuleb kana magus-terav, olenevalt palju tsillihelbeid lisada.

Kogustest jagub 2-3ks portsjoniks. Sõltub kui suur isu on :)

Hääd isu!

2 kommentaari:

ES ütles ...

ma ei leia retsepti :)

Pirts ütles ...

Palun väga!