teisipäev, juuli 31, 2007

Kartuli-juustutort

No ei saa ka läbi kokandussaavutusteta. Seekord sai siis valmis treitud subjektis mainitud eine ja nägi ta välja selline:


Ja kui nüüd kedagi huvitab, siis tordi valmistamisprotsess ise on selline:
Keeda kartulid (ee, ma võtsin 8 kartulit, mis enamus olid pigem väiksed kui suured) koos koorega. Lase jahtuda. Koori ära.
Lõika leival koorik ja purusta leib köögikombainis või haki peeneks. Purustatuna kaalus leib ca 300g.
Sulata või (75g) ja sega läbi leivapuruga. Kalla puru vaagnale asetatud rõngasvormi (24cm diagonaal). Tambi ühtlaseks põhjaks. Pane külmkappi tahenema.
Tükelda kartul, üks värske Luunja kurk ja 200g pakk fetat kuubikuteks.
Sega maitsestamata jogurt (ca 100g) toorjuustuga (mina kasutasin umbes 150g maitsestamata ja sama palju hallitusjuustu maitselist toorjuustu). Lisa kartul, kurk ja fetakuubikud. Lisa soola ja veidi hakitud värsket tilli. Sega läbi ja tõsta leivapõhjale. Tasanda ja pane külmkappi tahenema. Mõneks tunniks või nii.
Enne serveerimist eemalda rõngasvorm.

Head isu!

P.S. Idee sain vanast SLÕ-st.




Kommentaare ei ole: