neljapäev, september 23, 2010

Kõrvitsasupp ingveri ja peekoniga

Ma just tegin, sõin ja nautisin. Tuleb tunnistada, et ma pole varem kõrvitsasuppi söönud, veel vähem ise teinud. Aga välja kukkus imeheasti. Retsepti miksisin mitme erineva peale kokku.

Asja juurde minnes, hage endale kõrvitsat (ca 1kg, koorimata, puhastamata kujul), paar keskmist sibulat, vastavalt maitsele 4-6 küüslauguküünt, paar porgandit, üks porrulauguvars, peekonit (maitse järgi, ca 50g), ingverijuurt. Soola-pipart on Sul kodus nii ehk naa. Puljongit on ka vaja (nii liiter + natuke). Ja valget veini.

Puhasta kõrvits. Haki sibul, küüslauk ning lõika porgand seibideks. Aja poti põhjas keskmisel kuumusel õli kuumaks. (Kõrveta vahepeal natuke potti, üritades oma ilusatest värvilistest komponentidest pilti teha, kasutades objektiivi, mille oled värskelt soetanud ja mida Sa ei oska absoluutselt kasutada.) Lisa sibul, küüslauk ja porgand. Lase 10 minutit küpseda. Et igav ei hakkaks, haki samal ajal kõrvits 1cm2 suurusteks kuubikuteks. Haki ka porrulauk. Lisa potti kõrvits, porrulauk, ca teelusikatäis riivitud ingverit ja puljong (või vesi ja puljongikuubikud) . Lase kõigel ca 30 minutit haududa või seni, kuni kõrvits on pehme.
Kui 15 minutit on möödunud, prae pannil peekon ning lisa supile.
Kui vahepeal hakkab igav, vala endale klaas valget veini. Maitse seda ja naudi:)
Kui kõrvits on pehme, tõsta supp tulelt ning püreesta. Pärast püreestamist tõsta korraks veel tulele.

Tõsta kaussi! Söö!
P.S. Kas ma juba ütlesin, et tuli ülemõistuse hea teine :P

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

üks inglise telekokk (nime ei mäleta) kasutas **iga** roa tegemisel alati valget veini. kui seda ei saa roa sisse kallata, siis koka sisse ikka saab :)