kolmapäev, september 15, 2010

Tervislik toit on mitmevärviline

Kunagi keegi kuskil ütles, et toit on tervislik, kui selles on vähemalt neli värvi. Mul on sellise toidu tarvis kohe hea retsept pakkuda: ühepajatoit kalkuni- või kanahakklihast.

Valmistamisaeg ca 50 minutit.
Söök koosneb järgmistest koostisosadest:
sibul
küüslauk
porgand
paprika
kalkuni- või kanahakkliha
suvikõrvits
tomat
õli, et kraam põhja ei kõrbeks
sool ja pipar maitsestamiseks

Valmistamisviis:
Haki paar sibulat ning paar küüslauguküünt. Haki ka paar porgandit. Pane pott (selline, kuhu kogu värk sisse mahuks). Kuumuta õli. Keera tuli keskmiseks ning lisa sibul, küüslauk, porgand. Kata pott kaanega.
Puhasta ja haki paar paprikat. Lisa potti koos umbes poole kilo hakklihaga. Lisa jämedat meresoola ning pipart. Sega seni, kuni hakkliha on "mure". Keera tuld tiba väiksemaks ning jäta kaane alla podisema.
Haki suvikõrvits ja mõned tomatid. Selle aja peale peaks hakkliha enam-vähem valmis olema. Lisa ülejäänud köögiviljad potti. Maitsesta soola ja pipraga. Ma kasutasin pipra asemel magusat tsillikastet. Sega ning jäta 5-10ks minutiks kaane alla tasasel tulel hauduma.

Tõsta endale paras ports. Söö!

Lisada võib veel näiteks brokolit või muud köögivilja.

Kommentaare ei ole: