kolmapäev, jaanuar 06, 2010

Ega tali taeva jää

Ehk et talv on jõudnud ka Hollandisse. Miinuskraadid on siin olnud juba mitu nädalat ja kohati on isegi lumehelbekesi nähtud. Paksu lumesadu, nagu täna pärastlõunal sadama hakkas, pole siin vist aastast 1963 nähtud.
Paks lumesadu tähendab ca 5-7cm lund. Ja ohhooo, mis see endaga kaasa toob. Ma käin tööl autoga, sest see säästab u 20 minutit aega (ilma ummikutete veel 20 minutit). Õhtuti korjan Mati peale. Täna aga oli liiklus kiirteel maks 50 km/h kui sedagi ja nii toimus kulgemine suht rahulikus tempos. Mis on selles suhtes tore, et inimesed ei hinda oma võimeid üle. Kuna ummikutes passimine ei tundunud eriti kutsuvana ja lisaks sõidab sealt lähedalt buss, millel oma rada ja kus autod ei sõida, otsustasime auto Mati töö juurde maha jätta ja bussi peale marssida.
Marssimine oli vahva, sest kui juba sõiduteed olid lahti ajamata, siis kõnni- ja rattateed ammugi mitte (kuigi ratturid on siinmaal ikka kunnimad, kui autod, aga sellest mõni teine kord).
Mõeldud-mõelud. Bussi pidi küll natuke ootama, sest olgem ausad, ka bussijuhid pole sellise talvega harjunud ja tempo neilgi tiba aeglasem. Bussisõit kulges suht ladusalt, kuni Haarlemisse jõudsime. Vahepeal otsustas bussi lõõtsast tagumine osa natuke omavolitseda ja tegi natuke jõnkat-jõnkat soovimatus suunas. Kuna kiirust nappis ja äärekivi oli kah kohe käepärast, siis ei tekkinud isegi bussis erilisi häälitsusi. Kesklinnas olevast sõiduteest oli saanud aga sujuv liuväli, kus raskel bussil liikumine, eriti paigalt võtmine, keeruline oli.
Igatahes olin ma kodus tavapärase 45 minuti asemel 2 tunni pärast. Kaua autoga tulnud oleks, teab vaid see taats seal taevas. Igatahes kui me kiirteed ületasime, siis seal liiklus põhimõtteliselt seisis. Informatiivseks viidaks teile ka TomTomi ummikukaart (kõik need punased ja kollased noolekesed tähistavad ummikuid):

1 kommentaar:

unihiir ütles ...

ahoi

äkki sa oskad mulle soovitada, mida hollandis teha nende kahe pika nädala jooksul?

mida meeneks kaasa osta jms? ma olen ju nii-i abitu