pühapäev, jaanuar 09, 2005

Torm jätkub...

... helistasin vahepeal maale vanematele. Sinna Läti piiri äärde. Neil torm puid hirmsasti maha raiunud, elektrit pole, ainult telefon funkab. Isa oli vahepeal käinud bensukas patareisi ja mahla toomas. Kes teab midagi Karksi ürgorust, siis see on penoplasti täis... mäe otsas oleva tootmishoone küljest tuul selle lahti kiskunud ja seda jätkub nüüd ka teisele poole paisjärve. Lisaks on metsa sisse ootamatult siht tekkinud, mida seal varem ei olnud. Onul oli puu otse garaazi ette maha lajatanud - sugulane oli õnnelik, et auto garaazi parkis. Selline olukord siis Karksi-Nuia kandis.
Ahjaa, tuul muide plaanib pöörduda põhja, mis tähendab seda, et Tallinn saab ka vett. Ahtri tänava elukad on vist sellega harjunud juba. Pirita tee saab ka kannatada, raadiosse helistas üks tegelane sealt, väitis, et betoonitükke tuul juba lennutab. Pirita paadisadamas on vesi vähemalt põlvini. Paldiski mnt ujutamisest keegi ei rääkinud ju jääb minu kodu ümbrus selliseks nagu praegu... lihtsalt loike täis.
Kriisikomisjoni ülem soovitas metsaga ääristatud teedel autoga mitte liigelda. Kui muud moodi ei saa, siis tuleb aeglaselt sõita, et näeksid langevale puule reageerida.
Ütle veel, et Eestis loodusõnnetusi suurt ei toimu!

Kommentaare ei ole: